טיפול בניצולי שואה בנתניה

הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל היא עמותה שהוקמה על ידי ניצולי שואה עבור ניצולי שואה. הקרן נוסדה בשנת 1991 והחלה לפעול בשנת 1994 בסיוע מרכז הארגונים של ניצולי השואה ובשיתוף ועידת התביעות במטרה לסייע לניצולי השואה שניצלו מן התופת הנוראית אך לא הצליחו להשתקם. היום, בגיל מבוגר, הם מתקשים לנהל אורח חיים תקין בכוחות עצמם. לחלקם אין האמצעים הדרושים לרכישת מוצרים בסיסים החיוניים למחייתם. המימון העיקרי של הקרן מגיע מועידת התביעות וממשרד האוצר.

ניצולי השואה סובלים מבעיות ייחודיות, שהן תולדה ישירה של השואה, בעיות המלוות אותם יום יום ולילה לילה, מפרות את שלוותם, ומתעצמות עם השנים. מדובר בבעיות פיזיות, בריאותיות, מצוקות נפשיות או חרדות והגרוע מכל בדידות והעדר רשתות תמיכה משפחתיות וחברתיות, כאלו שיכולות היו להקל ולו במעט את חייהם הקשים.

העמותה שמה לעצמה מטרה לפעול ככל שניתן בידה לרווחת נפגעי שואה בישראל הזקוקים לעזרה פרטנית ולשמר את נושא רווחתם של ניצולי השואה ככלל, על סדר היום הציבורי. לצורך זה פועלת העמותה לגיוס כספים ומשאבים ממקורות שונים המחולקים לניצולים באמצעות תכניות הסיוע השונות. המימון העיקרי של הקרן מגיע מועידת התביעות ,מדינת ישראל באמצעות הרשות לזכויות ניצולי השואה – משרד האוצר, ותורמים

מי זכאי לשעות סיעוד מהקרן?

* מי שחיו תחת הכיבוש הנאצי בתקופת מלחמת העולם השנייה ושעברו את התקופה בגטאות, מחנות ריכוז או במסתור, תוך סיכון חיים או שחיו בארצות שהיו גרורותיה של גרמניה הנאצית כמו רומניה, בולגריה, צרפת, איטליה, לוב, טוניס, הולנד והונגריה וסבלו מרדיפות הנאצים. וכן מי שברחו משטח הכיבוש: מגרמניה אחרי 1933 מאוסטריה אחרי 1938 ומיתר הארצות אחרי פרוץ המלחמה עד ליום 08.05.1945.

* נפגע השואה, סיעודי, תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בכל פעולות היומיום והוגדר ע"י המוסד לביטוח לאומי כזכאי לגמלת סיעוד בשיעור 150% או 168%.

עזרה סיעודית קצרת מועד לאחר אשפוז

אפיק סיוע זה נועד לניצולי שואה אשר אושפזו באופן בלתי צפוי, ולאחר השחרור מבית החולים יוצאים חזרה לקהילה וזאת ללא יכולת לטפל בעצמם. הקרן דואגת למתן 50 שעות סיעוד לניצול עם שחרורו מבית החולים לתקופה של חודשיים או עד קבלת חוק סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי, ובתנאי שההכנסה החודשית של הניצול אינה עולה על 8,812 ש"ח לפי הגדרת הנצרך על פי הרשות לזכויות ניצולי שואה (הלשכה לשיקום נכים לשעבר) במשרד האוצר.
המטפל מלווה את הניצול ומסייע לו במשך השבועות הראשונים שלאחר השחרור.

עזרה זו ניתן לקבל אך ורק על ידי הגשת בקשה באמצעות העובד הסוציאלי של בית החולים, בזמן האשפוז.